7 Nisan 2014 Pazartesi

Portakal Reçeli

portakal kabuğu reçeli zahmetli diyenlere mevsimi geçmeden denemeleri için ondan daha pratik bi tarifimiz var. kabuğu soy, ipe geçir falan uğraştırmayan, bütün portakalla yapılan ve kabuğunun reçelinden daha çok tutulan bir tarif. tezgahlar kalan son portakalları kaçırmayın bu yaz kahvaltı sofralarınızda miss gibi rengi ve kokusuyla portakal reçeliniz olsun...



malzemeler:

10 adet portakal
8 su bardağı şeker
1.5 limon suyu

yapılışı:

rendenin yıldız tarafıyla portakal kabuğunun sert olan kısmını rendeliyoruz. (rendenin bu kısmının çok ince olmasına dikkat edin.kalın rende kabuğu derin alır böyle olmasını istemiyoruz. kabuğun içindeki beyazlık görünmeyecek.) bu rendeleme işleminden sonra portakalın dış yüzü şeftaliye benzer yumuşaklıkta oluyor.


rendelenen portakalları derin bi tencereye alıp üzerine geçecek kadar su koyup iki taşım kaynatıyoruz. kaynayan suyu değiştirip o suyun içinde bırakıyoruz. 2 gün akşam sabah suyunu değiştirip 2 gün sonunda portakalları dilimliyoruz.



dilimlenen portakallar bir sıra portakal, onun üzerine şeker şeklinde tencereye yerleştirilir.



bir gece bu şekilde sulanması için bırakılır. ertesi gün sulanan portakallar istediğimiz kıvama gelinceye kadar kaynatılır. kıvam alan reçeli altını kapatmadan limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatılır. afiyet olsun...

11 yorum:

  1. süpersin. reçel olsun çamurdan olsun. bunu bilmiyordum teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. umarım çamurdan reçel yapmaya niyetlenen olmaz:)) kolay gelsin afiyet olsun Pan ;)

    YanıtlaSil
  3. süper oldu reçel. rendelenmiş portakal kabuklarını da kek'e kattık atmadık o da oldu. bi de elmadan reçel yaptık. son ya artık bunlar... aslında yapılan/yenilen yiyecekleri internette paylaşmaktan çok hoşlanmıyorum; yapan-yapamayan, bulan-bulamayan var netekim, ama senin blog yiyecekle ilgili olduğu için bu durum pek önemli olmasa gerek. sen ne dersin bu konuda?

    YanıtlaSil
  4. nasıl yani ne kadar rendelediniz ki keke katabildiniz? çok merak ettim gerçekten çünkü ben yıldız rendeyle yapıyorum ve mümkün değil başka bi yerde kullanılsın! beğenmenize ayrıca sevindim afiyet olsun.
    evet benim blog yemekle ilgili. sadece tarif veriyorum. aşırı tüketime ve gösterişe kaçan özendirici sunumlarım yok ve olmamasına dikkat ediyorum. yapamayanların yapabilmesi için bi nevi rehberlik gibi. diğer siteleri veya blogları geziyorsanız oldukça sade bi blog olduğunu fark etmişsinizdir sevgili PAN ;)

    YanıtlaSil
  5. fark ettik tabi o yüzden buradayız.) hassasiyetin için de ayrıca teşekkür ederiz. sorun şu ki; yapıp yedikleri yiyecekleri sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayanlar hiç mi utanmazlar çocuklardan? yoksa bana ne canım kim ne yerse yesin! aslında benim de (bilgim dahilinde adıma yapılan) buna yakın bir - iki utanmaz paylaşımım oldu ne yazık ki. evet utanıyorum ama silemiyorum. ki biz eskiden karşımızdakinin canı çekmesin diye ne yediğimizi söylemeyen bi nesildik, ne ara bu duruma geldik hiç bilemedim.

    YanıtlaSil
  6. bu arada bizim yıldız rendemiz yok. rendenin küçük tarafıyla yaptık.)

    YanıtlaSil
  7. sevgili PAN: dikkatiniz için ve burda olmanızdan dolayı ben teşekkür ederim. herkesin kendince bir açıklaması var onaylamasam da niyetlerini bilemediğim için çok bişey yazamıyorum. ayrıca kınayıp aynı şeyi yapmaktan da çekiniyorum, zira beşeriz şaşarız:)
    sizin bloğunuz adresi ne göremedim de ben?
    portakalın rendelenme biçimi için şuraya http://evamutfakta.blogspot.com.tr/2012/05/portakal-kabugu-receli.html bi tıklarsanız ayrıntılı görebilirsiniz. rendenin küçük tarafı kabuğu bayağı bi alır zira yazık olmasın;)

    YanıtlaSil
  8. yazık olmadı, güzel bi kek oldu.) benim arada saçmaladığım bi yerim var ama hiç yemek yok. sevdiğim kişilerin müzik, şiir ve metinlerini içeriyor. yani başkası açısından çok iç açıcı değil gibi... buhran ve buhran.)

    YanıtlaSil
  9. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  10. If you're trying to burn fat then you certainly need to start following this brand new tailor-made keto diet.

    To create this keto diet service, certified nutritionists, personal trainers, and cooks have united to provide keto meal plans that are powerful, suitable, economically-efficient, and delicious.

    Since their launch in 2019, hundreds of people have already completely transformed their figure and well-being with the benefits a proper keto diet can provide.

    Speaking of benefits: in this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones given by the keto diet.

    YanıtlaSil