6 Nisan 2014 Pazar

Porsiyonluk Pasta

bu ara bloğuna birikmiş tariflerini atmaktan çok mutlu Eva'dan merhabalar efenim... kendime nazar etmeyeyimde sıradaki tarifleri de çok bekletmeden yazabileyim inş. mevsimi geçmek üzere olan iki tane miss gibi reçel tarifim var ki muhakkak yazmam lazım. zira tarifleri bekleyenler var ve soruyorlar nerde kaldı diye.

şimdi yazacağım tarif "porsiyonluk pasta" fotoğrafını görünce çok beğendiğim, yapılışını okuyunca -aaa hemen yapmalıyım dediğim, yaparken -seninle bi daha uğraşır mıyım?! diye düşündüğüm, servisi kolay, hafif lezzetli bir pasta. tarifi "mutlumuna" hanımefendinin instagram sayfasından aldım. son yazdıklarımdan sonra denemekten tabi ki vazgeçmeyin. benim en büyük hatam 30 kişiye yapmaya niyetlenmemden oldu. kalabalık misafire yapmazsanız o kadar yorulmazsınız;) seni sinirlendiren, yoran neydi? derseniz; pastanın son aşaması kekin üzerine kremayı konuluyor ve diğer kek parçası üzerine kapatıp, süte bandırılıp hindistan cevizine bulanıyor. bu aşamada kekin arasında krema akıyor ve buna mani olmak mümkün değil. 30 dilim pastayla bu şekilde uğraşmak biraz yordu haliyle.tabi çözümü de düşündüm ki şöyle; bir daha yaptığımda kremayı koyduktan sonra buzdolabında bir müddet dinlendirip öyle süt ve hindistan cevizine bulanırsa krema zaiyatı daha az olur ve daha kolay olacaktır. siz öyle deneyin. biraz zahmetli ama çok hafif, herkesin çok beğendiği bir pasta oldu. lezzetinden asla pişman olmayacaksınız. Eva sözü;)



malzemeler:

kek için

5 adet yumurta (oda ısısında olucak)
4 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı ılık su
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
vanilya

kreması için:

4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket toz kremşanti

üzeri için:

hindistan cevizi
süt

yapılışı:

yumurta ve şekeri mikserle yüksek devirde 10 dakika kadar çırpıyoruz. ılık suyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp elediğimiz unu da ilave edip birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz. yağlı kağıt serdiğimiz düz ve büyük fırın tepsinine kek hamurumuzu döküyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. üzeri pembeleşmişse pişmiş demektir. pişen keki bir müddet soğuması ve dinlenmesi için bir kenara bırakıp kremayı yapmaya geçebiliriz.

krema malzemelerimizin hepsi (kremşanti hariç) karıştırılarak pişirilir. katı muhallebi kıvamında pişen kremayı biraz ılıtıp içine toz kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpılır. dolapta biraz dinlendirilir...

pastamızın son aşamasına geldik. dinlenen kek eşit karelere bölünür. hazır olan kremadan bir kaşık alıp kekin üzerine sürüyoruz. (isterseniz kremanın üzerine çilek, muz vb meyveler koyabilirsiniz) diğer bi kek parçasını üzerine kapatıp yanlarını süte bandırıyoruz. ve en son hindistan cevizine bulayıp servis tabağında ki yerine koyuyoruz. bi kaç saat buzdolabında dinlendirip gururla servis edebilirsiniz. afiyet olsun... (laf aramızda yazarken de yoruldum! :P )

3 yorum: