3 Kasım 2014 Pazartesi

Trileçe

bir dilim asla yetmez!




Malzemeler


6 yumurta
10 yemek kaşığı seker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir cimdik tuz

Şurubu için:


1 litre süt
3 paket çiğ krema
2-3 yemek kaşığı şeker
Karamel için:
1.5 su bardağı şeker
5-6 yemek kaşığı su
Yarim paket krema
Yapılışı:
Yumurtanın akı sarısından dikkatlice ayrılır. Akın içine sarısı hiç karışmayacak. Yumurta akına bir çimdik tuz ilave edilerek mikserler köpürünceye kadar çırpılır. Şeker ilave edilir ve krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır. 8-10 dakika kadar. Sonra tek tek sarılar ilave edilerek çırpmaya devam. sarıların tamamını ekleyip 2-3 dakika çırpılır ve mikser fişten çıkarılır(burası mühim mikser kullanıyoruz tikkkaaatt) spatulayla yavaş yavaş karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Yağlanmış kalıba dökülür ve tepsi ileri geri sallandırılarak hamurun tepsiye yerleşmesi sağlanır. 170 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Şurup malzemeleri mikserle çok köpürtmeden karıştırılır. Fırından çıkan kek soğuyunca çatalla muhtelif yerlerinden delikler açılır ve şurup kekle buluşturulur.
Karamel için su ve şeker bi tava veya cezveye konulur. şeker kaynayınca altı kısılır ve kahverengi alıncaya kadar kaynatılır. istenilen rengi alınca hızla karıştırarak krema ilave edilir. 2 dakika daha aynı hızla karıştırılır ve kapatılır. trilecemizin üzerine dökülür ve buzdolabında dinlendirilir....afiyet olsun...

5 yorum: