12 Mart 2013 Salı

Tahinli Kuru Baklava

           Geçtiğimiz hafta sevgili kuzenim Dilek'in kahvaltıda misafiriydik. sağolsun kızının hasta olmasına rağmen elinden geleni ardına koymamış mükellef sofra hazırlamıştı. herşey çok güzeldi ama 5 dakikada hazırlanıp, 10 dakikada pişen nefis, çıtır çıtır "tahinli kuru baklava"dan bahsetmek istiyorum size. süper pratik ve çok lezzetli. takipçilerim bilir beğenmediğim, lezzetinden emin olmadığım ve kendim uygulamadığım hiç bi tarifi buraya laf olsun diye koymuyorum. bu kez uygulama Dilek'ten, tat konusunda kefalet benden;) Dilek, tatlısını çok övünce geçtik mutfağa, ocağa kahveyi koyduk, o tatlıyı hazırladı ben fotoğrafladım sonra hep birlikte afiyetçe yedik... Dilek'e evsahipliği ve nefis tatlı için tekrar teşekkür ediyor ve tarife geçiyorum...



malzemeler:

hazır baklava yufkası
tahin
sıvıyağ
şeker
kırılmış ceviz veya fındık içi

yapılışı:

1 su bardağı tahini 1 çay bardağı sıvıyağla inceltiyoruz. baklava yufkasını tezgahın üzerine serip kaşıkla tahini yufkaya gezdiriyoruz.


üzerini ikinci bir yufkayla kaplayıp aynı işlemi tekrarlıyoruz. ve üçüncü yufkayada tahini yayıp 2 yemek kaşığı şeker gezdiriyoruz.



ve bolca fındık veya ceviz içinide baklava yufkasının en üzerine yayıp rulo yapıyoruz.


hazırlanan ruloyu baklava dilimleri şeklinde kesiyoruz. 



fırın tepsisine yerleştirdiğimiz kuru baklava dilimlerinin üzerine tahinli sıvıyağ karışımından sürüp 170 derecede 10 dakika pişiriyoruz. biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz. afiyet olsun...

not: bir rulodan 5-6 dilim baklava çıkıyor. siz istediğiniz veya ihtiyacınız kadar hazırlayabilirsiniz. o nedenle net bir ölçü yazmadım.




6 yorum:

  1. bu baklavayi bizlerde yapardik
    hakikaten cok lezzetli olurduuu
    ellerinize saglik
    sevgiler bahcemden

    YanıtlaSil
  2. tahinli mi baklava!?? mamma miaa :-))
    siteye bakmayalı ne kadan güzel şeyler eklemişsin.. ellerinize sağlık eva hanımefendi

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler sevgili Cihan, gerçekten çok lezzetli;)

    YanıtlaSil
  4. siteye bakmayalı kıymetli misafirlerim de olmuş negzel, çok memnun oldum sayın Yusufi;)

    YanıtlaSil
  5. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil