1 Mart 2013 Cuma

Muhallebili Kurabiye

Bazen saatlerce konuşmak, anlatmak, paylaşmak gelir içinizden. ama bişey tutar sizi, mani olur çıkmaz o ilk kelime. susarsınız...şimdi bende aynısı yapıyor ve tarife geçiyorum...



malzemeler:

300 gr tereyağ(margarin de olabilir)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
500 gr un (3.5 su bardağı)
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

kreması için:

2 su bardağı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı terayağı
isteğe göre limon veya portakal kabuğu rendesi

yapılışı:

oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına diğer hamur malzemelerini karıştırıp kurabiye hamurunu hazırlıyoruz. tezgahı unlayıp hamuru merdane yardımıyla inceltiyoruz. piştiğinde pötibör bisküvi kalınlığında olması gerekiyor. yuvarlak bir kalıpla halkalar kesin(çay bardağı kullandım). kesilen halkaların yarısının ortasını daha küçük kalıp yardımıyla delikler açıyoruz.



önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar(üzeri kızarmasın) pişiriyoruz. yumurta, şeker, süt ve unu karıştırıp muhallebi kıvamında pişirip tereyağını ilave edip blendırdan geçiriyoruz. en son vanilya ve isteğinize göre(olmasa da olur) limon, portakal rendesi ilave ettiğimiz kremayı pişen kurabiyenin üzerine bir tatlı kaşığı kadar sürüp üzerine ortası delikli olan kurabiyeyle kapatıyoruz. biraz dinlendirdikten sonra yumuşacık, hafif ve oldukça lezzetli kurabiyelerimiz servise hazırdır. afiyet olsun...

2 yorum: