23 Kasım 2015 Pazartesi

Tahin Kremalı Kurabiye




Malzemeler: 1 tane yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 125 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 4 yemek kaşığı tahin 1/2 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1 su bardağı nişasta Aldığı kadar un Ara kreması için: 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı tahin 1 çay bardağı kavrulmuş susam Yapılışı: 1 yumurta,1 su bardağı p. şekeri, 125 gr yumuşak tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı sirke,1 su bardağı nişasta, 4 yemek kaşığı tahin ve kabartma tozunu derince bir kaba alarak yoğurun. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 2-3 mm kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin. Dikkatli bir şekilde kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğuyorken tahin ve pudra şekerini güzelce karıştırın. Bir kurabiye parçasına tahinli karışımdan sürün diğer parçayı üzerine kapatın. Kenarlara da bir bıçak yardımıyla tahinli karışımdan sürün ve susama batırın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder