22 Eylül 2012 Cumartesi

Beykoz Kebabı

patlıcan, patates, tavuk! nasıl olur yaa demiştim mutfaksirlari.com da "beykoz kebap"ın tarifine rastlayınca. denedim güzel oluyormuş... buyrun sizde yapabilirsiniz...



malzemeler:

3 adet tavuk budu veya 400 gram tavuk kuşbaşı
4 adet patlıcan
1 adet orta boy soğan
1 adet çarliston biber
yarım su bardağı sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
4 yemek kaşığı sıvıyağ(tavukları sotelemek için)
tuz

püresi için:

2 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı terayağı(margarin)

sosu için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
ve üzeri için taze kaşar rendesi

yapılışı:

alacalı soyup acısının çıkması için bir süre tuzda beklettiğimiz patlıcanları kızgın yağda çevirerek kızartıyoruz. fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine bırakıyoruz. ince doğradığımız soğanları sıvıyağda 1-2 dakika kavuruyoruz. derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk butlarını soğana ilave ediyor ve kavurmaya devam ediyoruz. suyunu salınca biberleri ve tuzu ekleyip soteliyoruz.
tavuk soteyi ocaktan alıp püreyi hazırlamaya başlıyoruz. patatesleri haşlayıp, eziyoruz. bir tavada sütü ve tereyağı ilavesiyle sütü çekinceye kadar pişiriyoruz.tuz eklemeyi unutmayın...
daha önce kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine yerleştiriyoruz. tavuk soteyi patlıcanlara paylaştırıp üzerine patates püresini ilave edip kaşık yardımıyla düzeltiyoruz. rendenlenmiş kaşarıda üzerlerine serpiştirildikten sonra su ve salçayı iyice karıştırıp fırın tepsisine döküyoruz. önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz... afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Bebişim, url ni mi değiştirdin, swimming diye bi sayfanın güncellemeleri çıkıyodu sayfamda :S

    YanıtlaSil
  2. "koylukizi" oldu "evamutfakta" ondandır tatlım;)

    YanıtlaSil