20 Eylül 2012 Perşembe

Yalancı Su Böreği

Merhaba sevgili bloğum ben geldimmm... küs değilizdir inşAllah?! ne desen, ne söylesen haklısın, çok ihmal ediyorum seni:(( gereksiz savunmaya geçmek yerine herkesin ne zamandır beklediği "yalancı su böreği"nin tarifini senle paylaşayım da aramızda ki kırgınlık kalmasın, ne dersin? hadi malzemelerle başlayalım...



malzemeler:

1 su bardağı süt
2 yumurta
200 gram tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un ve tabiki tuz
istediğiniz her hangi bir börek iç harcı(peynir, patates, ıspanak, kıyma... size kalmış)

yapılışı:

süt ve yumurtayı hafifçe çırpıp, tuzu, un ve en son kabartozunu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. hamuru iki eşit parçaya bölüp kısa bir süre dinlendiriyoruz...



dinlendirdiğimiz hamurları merdane yardımıyla açıyoruz...yaklaşık 0,5 cm kalınlığında oluyor daha inceltmeyin...


açtığımız hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış 100 gram tereyağını hafifçe yediriyoruz...


yağladığımız hamuru bi kenarından rulo yaparak tekrar beze haline getiriyoruz. diğer bezeyi de aynı işlemden geçirip bir gece veya yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz...


yeteri kadar beklettikten sonra dolaptan aldığımız bezelerimizi tekrar açıyoruz. bu biraz zahmetli ama oluyor.(yağ donduğu için bezeye biraz kuvvet uygulamanız gerekecek) ilk açtığımız hamuru tepsiye yerleştiriyoruz(tepsiden biraz büyük açmanız gerek, pişerken hamur kendini topluyor ve ancak tepsiye yerleşiyor). istediğiniz börek harcını arasına koyduktan sonra diğer hamurumuzu açıp böreğimizin üzerini kapatıyoruz.



önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. kızaran böreğin üzerine 1 veya 1.5 su bardağı suyu gezdirdikten sonra tekrar fırına sürüp, suyu çekinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz...fırından çıkardığımız böreğimiz servise hazırdır. afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder