21 Mart 2012 Çarşamba

Islak Kurabiye

eva, çayın yanında yemeyi çok sevdiği "ıslak kurabiye"nin tarifini paylaşmaya(yazmaya) karar verdi nihayet ;))) bu leziz ve nefis kurabiye bigün hayalimde ki mekanı( "köylü kızı" olucaktı adı, hain ve kötü niyetli insanların kurbanı oldu caanım tabelam. hatta yazmalı genç kız figürüyle falan muhteşem görünecekti. neyse sermaye hazırda eksik isim sanki pehh! :((  ) açarsam muhakkak listemde olucak tariflerden... çok hafif ve yumuşak bir tatlı. şerbetli tatlılar gibi ağır değil, kuru kurabiyeler gibi insanın boğazına dizilmiyor falan. her yaş grubundan hayranları var bu kurabiyenin. herkes seviyor yanii;))





malzemeler:

250 gr tereyağ (margarin de olabilir)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un
kabartma tozu
vanilya

şerbeti için:

1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su

yapılışı:

oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve diğer tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. bu hamurda cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlıyor, 180 derece fırında pişiriyoruz... kurabiyeler pişerken soğuk şerbetimizi hazırlıyalım. aynı ölçülerdeki suya şekeri katıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz. fırından çıkan kurabiyeleri soğuk şerbetin içine atıp 20-30 saniye aralığında bekletip servis tabağına alıyoruz. arzuna göre üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı vs süsleyebilirsiniz. afiyet olsun...

9 yorum:

  1. lama'cım bana sorun çıkarmıyor ama ne iştir bilemedim?!

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bu kurabiye gerçekten harika bende sürekli yaparım süperrr

    YanıtlaSil
  4. kurabiye hakkındaki tespitlerinize aynen katılıyorum çok lezzetli bişey ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. CAFE MERCİMEK ve Miyase; hemfikir olmamız ne güzel... teşekkür ederim;))

    YanıtlaSil
  6. Yeni isim hayrlı olsun, evamutfakta on numara olmuş, kurabiye de on numara gözüküyor :-)) eğer birgun bu kurabiyeden yapmayı başarırsam o da on numara olacak iA :-))

    YanıtlaSil
  7. EyvAllah, çok teşekkür ederim Yusufi... katkılarınızı asla unutmayacak köylü kızı;))portakallı kekten sonra eminim kurabiyeyi de başarırsın, yine de takıldığın yer olursa online destek hattımız açık;)

    YanıtlaSil
  8. hepsini aldım kii:)
    ellerine sağlık köylü kızıı:)
    arayı açma bu kadar..
    özletiyorsun kendini..
    şimdi diğer sayfana ışınlanıyorumm..
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil