30 Ekim 2011 Pazar

Közlenmiş Patlıcan Kebabı

tevafuk oldu "közlenmiş biber turşusu" tarifinden sonra "közlenmiş patlıcan kebabı" denk geldi... tarif Emine Beder'den...tabi ben onun yaptığından biraz daha farklı yaptım. en son patlıcan ve kıymayı karıştırmış ve bi taşım pişirmiş Emine hanım. sunum da karışık bir görüntü olur düşüncesiyle servis tabağına ilk patlıcanı koydum. üzerine kıymalı harc ve biraz maydanoz...çok hafif bi yemek oldu. çalışan hanımlar için süper pratik bi yemek. daha önceden közleyip derin dondurucuya koyduğumuz patlıcanı dolaptan çıkarır, o çözülünceye kadar kıymalı harcı pişirebilir, yarım saat içinde servise hazır hale getirebilirler...



malzemeler:

5 adet orta boy patlıcan (2 adet bostan patlıcan da olabilir)
2 orta boy soğan
175 gram yağsız kıyma
2 orta boy domates
3-4 adet sivribiber
4-5 diş sarmısak
yarım demet maydanoz
yarım limonun suyu
sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızıbiber

yapılışı:

patlıcanları alimünyum folyoya sarıp fırında veya ocağın üzerinde közlüyoruz. kabuklarını soyup limonlu suyun içinde 5 dakika beklemeye alıyoruz. soğan ve sarmısakları küp doğrayıp sıvıyağda öldürüyoruz. kıymayı ekleyip bir kaç dakika kavurduktan sonra minik doğranmış domates ve sivribiberleri ekliyor, suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip 1 dak. sonra ocağı kapatıyoruz. buraya kadar Emine Beder'in tarifini aynen yazdım. ben patlıcanları az tereyağında çevirdikten sonra servis için tabağa alıp, üzerine kıymalı harctan koydum. Emine hanım diyor ki; "közlenmiş, limonlu suda bekletilip ince ince doğranmış patlıcanları bi tencereye koyun. hazırladığınız kıymalı harcı ekleyip üzerine yarım su bardağı sıcak su koyduktan sonra ağır ateşte biraz daha pişirin. ılıkken servis yapın" demiş. tercih sizin...
afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Mmmmm nefis nefis :)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. seni takip etmemek lazım hemşerim, kanaatim budur... hele ki aç karnına hiç okumamak gerekir ;) emeğine, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim **ZEL** :))

    Giresun'lu carlos; tarifi alıyosun mutfağa gidip önce uyguluyor, sonra aç olan mideye bayram ettiriyorsun:)) teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  4. :))) artık bu smileyden ne çıkarım yaparsınız hayal gücünüze kalmış;)))

    YanıtlaSil