18 Ağustos 2011 Perşembe

hadi bakalım bağyanlar domates soymayı öğreniyoruz bugün;))


dün samanyolu ekranlarında Oktay Ustayı izlerken gördüğüm, oldukça enteresan bulduğum pratik domates soyma şeklinden bahsedeyim diyorum... malum Okta Usta işinin ehli, hepimizin ustası...bir çok evhanımının kendisi takip ederek, mutfaktaki hünerlerine hüner kattığını biliyoruz...maşAllah sevimlidir de, izlettiriyor arkadaş kendini velhasılı kelam...

neyse gelelim pratik! domates soyma hadisesine...
malzeme olarak: domates, yanan bir ocak ve bi büyük çatala ihtiyacımız var...domatesleri yıkadıktan sonra dip kısımlarına bıçakla + şeklinde çizik atıyoruz. elinizin yanmaması için büyükçe bi çatalın ucuna geçirip yanan ocağın üzerinde közleme yapar gibi çevirmeye başlıyoruz. ama közlemiyoruz biraz ısındıktan sonra ocaktan alıyoruz...çizik attığımız yerden domateslerin zarını kaldırıyoruz ve zahmetsiz ve israfsız bi şekilde kabuklarını domatesten ayırmış oluyoruz...

ben yaptım gerçekten çok güzel soyuluyor, amma velakin bana çok pratik gelmedi...ocağın üzerinde çevirip onu bekleyene kadar ben çoktan soymuş olurum domatesleri...ayrıca kabuğunu ısıtırken harcadığımız lpg da hesaba katmak lazım... yani benlik bi olay değil ama belki size kolay gelir ve denersiniz...e kolay gelsin o zaman;))

2 yorum:

  1. sıcak suyun içine koymanın başka bir şekli..

    YanıtlaSil
  2. bu biraz daha közleme modunda yapılan bi işlem. salatalarda falan rahatlıkla kullanılabilir...

    YanıtlaSil