21 Ağustos 2011 Pazar

Güllaç

İşte geldi gidiyor
Mutlu günler bitiyor
Onbir ayın sultanı
Bize vedâ ediyor... 


son haftasına girdiğimiz mübarek Ramazan ay ını bitiriyor olmanın hüznü sardı hepimizi...Ramazan ın simgelerinden "güllaç"la ağzımızı tatlandırıp, damaklarda bu yıldan seneye hatırlanacak bi tad bırakalım istedim...ve bizim geniş ailenin (amcalar, yengeler ve kuzenlerden oluşan) toplandığı iftarın tatlısı güllaç oldu... hem pratik, hem hafif, hemde lezzetli "Güllaç" için gerekli malzemeler:
14 yaprak güllaç
2 litre süt
4 su bardağı şeker
istenirse iri çekilmiş ceviz içi, antep fıstığı

yapılışı:

2 litre süt, 4 bardak şeker ile kaynatılır ve ılınmaya bırakılır. güllaçlar parlak tarafı üstte gelecek şekilde tepsiye alınır ve üstüne ılık şekerli süt gezdirilir. tek tek bütün güllaç yaprakları aynı işlemden geçirilir. bu arada arzu edilirse güllaç yaprakları yarısına gelindiğinde arasına ceviz içi konulur ve kalan yapraklarla aynı işleme devam edilir. kalan süt tepsiye dökülür ve isteğe göre üzeri nar, antep fıstığı vs ile süslenir... gül suyu sevenler tabiki gül suyunu unutmasınlar... 30 dakika kadar dinlendirildikten sonra servise hazırdır...afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Off o nasıll bir antepfıstığı öyle. Tam zengin işi.. :)) Ellerine sağlık hayatummm.. :**

    YanıtlaSil
  2. o biraz mübalağa olmuş ama neyse:D teşekkürler;))

    YanıtlaSil