2 Temmuz 2012 Pazartesi

İncirli Tatlı

portakalagacı.com dan şık ve nefis bir tatlıyla bloğa dönüş... altta nescafeyle ıslatılmış incirli kek, üstte kremşantiyle karıştırılmış muhallebi...tadı mmm misss ve yapımı oldukça kolay hanımlar/beyler...



malzemeler:

kek için:

6 adet kuru incir(suda ıslatılıp, minik doğranmış)
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

şerbeti:

1 su bardağı su( orjinal tarifte 1.5 su bardağı)
1 yemek kaşığı nescafe
4-5 yemek kaşığı şeker

muhallebisi:

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı
1 poşet toz kremşanti

yapılışı:

keki için: yumurta ve şekeri çırpıp, cevizi, unu ve kabartma tozunu ekleyin. en son inciri ilave edip spatula yardımıyla hamura karıştırın ve dikdörtgen borcama dökün. 160c de pişirin...

kek fırında pişmeye devam ederken un, nişasta, süt ve şekeri karıştırıp muhallebi için ocağa koyun. muhallebi kıvamını almaya yakın tereyağını ilave edip pişince ocağı söndürün. 5 dakika sonra toz halindeki kremşantiyi muhallebiye ekleyip mikserle çırpın.

pişen keki 5-10 dakika soğuttuktan sonra, kaynatmadan soğuk olarak hazırlanan nescafeli şerbeti üzerine gezdirin. 5 dakika sonra muhallebiyi kekin üzerine yayıp 2-3 saat dinlendirmek için buzdolabına koyun. afiyet olsun...


3 yorum:

  1. Bunu daha önce denemiştim. Şahane bir tarif. Ellerinize sağlık oldukça da güzel gözüküyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Büşra'cım sen gel yeter ki, yeniden yaparız;))

    Ekim ve Nisan, çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil