malzemeler:
3kg kırmızı biber
yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke
1 baş sarmısak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı şeker
tuz
yapılışı:
yıkayıp kuruladığımız biberleri fırın tepsisine diziyoruz. 200 derecede 10 dakika arayla alt üst ederek biberleri közlüyoruz. biberlerin büyüklük/küçüklük durumuna göre bu süre uzayabilir de. kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar közlemeye devam yani;)) fırından çıkardığımız biberlerin kabuklarını soyuyoruz. arzuya göre biberleri bütün bırakabilir veya benim yaptığım gibi iri parçalara bölünebilir. biberleri hazırladıktan sonra bir kapta zeytinyağı, sirke, şeker ve tuz karışımını hazırlıyoruz. derin bir kaba önce 4-5 adet biber, 2-3 kaşık sos şeklinde bitene kadar yerleştiriyoruz. kalan sosu üstüne döküp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. ertesi gün maydanozu yıkayıp saplarından ayırıyoruz. sarmısakları soyup istenilen büyüklükte doğruyoruz(bütünde bırakılabilir). dolaptan çıkardığımız biberlerimizi saklayacağımız kavanoza önce biberlerden birazını yerleştirip üstüne maydanoz ve sarmısakları koyuyoruz. tüm malzemeyi bu sıralamayla kavanoza yerleştirip ağzını kapatıyoruz. biberden sos falan kaldıysa kavanoza ilave etmeyi aman ihmal etmeyelim;)) afiyet olsun...
Eyimis :) Validem bu sene ilginç bir turşu yaptı. Domatesleri küçük küçük dilim yapıyor, biber sarımsak falan bir turşu, domatesin eksiligi sarımsağın lezzeti :) Ağzım sulandı bak şimdi.
YanıtlaSilvalide den ayrıntılı bilgi alır ve paylaşırsan belki deneriz;)) teşekkürler...
YanıtlaSilohhh miss gibi olur şimdi bunun lezzeti...
YanıtlaSilellerine sağlık köylü kızı...:)
afiyetle ve sağlıkla tüketirsin inşallah canım...
gönül dolusu sevgilerimle...
daha yeni yaptım ama kenarından köşesinden gidiyor bizim turşu, kışı bekleyemeyecek sanırım;)) çok teşekkür ederim Kekik. selam ve muhabbetle...;))
YanıtlaSil