malzemeler:
bir paket tereyağı (margarinde olabilir ama ben kullanmıyorum)
iki yumurta
bir su bardağı pudra şekeri
bir su bardağı minik doğranmış kuru kayısı (ben gün kurusu kullandım ama elinizde ne varsa onu kullanın)
bir çay bardağı kadar kırılmış iç fındık
aldığı kadar un (bi daha ki sefer söz olsun bardakla ölçü kullanı onu yazıcam;) )
kabartma tozu
vanilya
yapılışı:
oda sıcaklığındaki tereyağına, yumurta ve pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz. sırayla un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz. hamur tam kıvama gelmeden kayısı ve fındık içini ilave edip ne çok sert nede çok yumuşak olan bi kurabiye hamuru elde ediyoruz. istediğimiz şekli verdikten sonra kurabiler fırına, bizde çayın suyunu koymak üzere ocağa geçiyoruz...kurabiyeleri yakmadan pişirdiyseniz üzerine çok hafif pudra şekeri serpip sıcak çay ve muhabbet eşliğinde afiyetle yiyoruz...afiyet olsunnn...
unutmadan kış geliyor ve portakal çok yakında manavdaki yerini alır.muhakkak portakal rendesiyle deneyin.sadece kayısı kullanmıyor yerine bir portakal kabuğu rendesi kullanıyoruz;))
Herşey harika gözüküyor canım,ablanın ve senin ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMuhabbetiniz daim ola :)
Sevgilerimle..
çok teşekkür ederim eksik olmayın...hoş geldiniz bu arada;))
YanıtlaSil