malzemeler: (yuvarlak borcam tepsi için ölçüler)
10 adet güllaç
3.5 su bardağı şeker
1.5 litre süt
2 portakal
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
yapılışı:
sütü ve şekeri kaynatıp ılınmasını bekliyoruz. portakalın suyunu sıkıp ayrı bir kaba alıyoruz. tepsiye güllaç yaprağını yerleştirilip üzerine ılınan sütten gezdirdikten sonra portakal suyundan 2 kasık serpiştiriyoruz. her yaprağa aynı işlemi uygulayıp yarısına gelince ceviz içini koyup güllaçları aynı sırayla tepsiye yerleştiriyoruz. üzerine kalan sütü döküp portakal kabuğu rendeliyor ve dinlendirmek üzere buzdolabına alıyoruz. afiyet olsun, hayırlı Ramazanlar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder