31 Temmuz 2012 Salı

Portakallı Güllaç

tilkinin kırk hikayesi varmış hepside tavuk üzerineymiş ya, benim de tüm tariflerim portakal üzerine olucak yakında... Ramazan güllacına bile portakalı karıştırdık ya daha ne olsun! ablam rüyasında görmüş portakallı güllacı, olur mu olmaz mı derken bu sıcaklarda portakalın nefis kokusu ve serinleten tadı eşliğinde misafirlere ikram ettiğimiz ve beğeni toplayan bi tatlı oldu. Ramazan bitmeden denenmesini tavsiye ediyorum naçizane...



malzemeler: (yuvarlak borcam tepsi için ölçüler)

10 adet güllaç 
3.5 su bardağı şeker
1.5 litre süt
2 portakal
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

yapılışı:

sütü ve şekeri kaynatıp ılınmasını bekliyoruz. portakalın suyunu sıkıp ayrı bir kaba alıyoruz. tepsiye güllaç yaprağını yerleştirilip üzerine ılınan sütten gezdirdikten sonra portakal suyundan 2 kasık serpiştiriyoruz. her yaprağa aynı işlemi uygulayıp yarısına gelince ceviz içini koyup güllaçları aynı sırayla tepsiye yerleştiriyoruz. üzerine kalan sütü döküp portakal kabuğu rendeliyor ve dinlendirmek üzere buzdolabına alıyoruz. afiyet olsun, hayırlı Ramazanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder