10 Kasım 2014 Pazartesi

Acıbadem Kaplamalı Kek

"Mutlu Muna" hanımın instagram sayfasından harika bir kek tarifi...




Malzemeler:


3 adet yumurta( oda sıcaklığında)
1su bardağı tozşeker
1paket çiğ krema

1 kabartma tozu
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi ve bu limonun suyu
2 su bardağı un(silme) +2 yemek kaşığı un (ilave ediyoruz)
3 adet büyük acıbadem kurabiyesi
1çay bardağı çekilmiş fındık


Üzerine için:

3 yemek kaşığı nutella
2yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı:

Şeker ve yumurta iyice köpürünceye kadar çırpılır. Krema, limon rendesi ve suyu ilave edilerek birkaç saniye daha çırpılır. Elenmiş olan un,kabartma tozu ve vanilya ilave edilir ve bir kaç saniye çırpılır. daha fazla çırpmadan gerisi bir spatulayla iyice harmanlanır. Dibini yağlanıp unlanan kelepçeli kalıba boşaltılır. Fındıkları serpiştirip onun üzerine parçaladığımız acıbadem kurabiyelerini serpiştiriyoruz.( Acıbadem kurabiyelerini çok ufaltılmadan fındık büyüklüğü şeklinde kırılması kafidir.) önceden ısıtılmış 180 derecede pişmeye bırakıyoruz.

Nutella ve sıvıyağı küçük bir sos tavasına alıp ocakta biraz ısıtıyoruz. hafif akıcı bir kıvam olunca ocaktan alıp pişen kekimizin üzerine yayıyoruz. Afiyet olsun...

Pankek

Kahvaltılarınız için hızlı, leziz ve şık görümlü bişeyler yapmak isterseniz buyrun "Pankek" yapmaya...



Malzemeler:

2 yumurta
1 buçuk su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı şeker (arzu ederseniz 1-2 kaşık daha ilave edilebilir)
2 veya 2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağının 3/2si sıvı yağ


Yapılışı:

Tüm malzemeler bir kaba konulup 10 dakika çırpılır (Akışkan kıvamda olması gerekiyor) Orta ateşte ısıtılmış tavaya 1 kaşık dökülür. İki taraflı alt üst edilerek pişirilir. Karışım bitene kadar aynı işleme devam edilir. Sıcak sıcak servis edilir. afiyet olsun...

3 Kasım 2014 Pazartesi

Trileçe

bir dilim asla yetmez!




Malzemeler


6 yumurta
10 yemek kaşığı seker
10 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir cimdik tuz

Şurubu için:


1 litre süt
3 paket çiğ krema
2-3 yemek kaşığı şeker
Karamel için:
1.5 su bardağı şeker
5-6 yemek kaşığı su
Yarim paket krema
Yapılışı:
Yumurtanın akı sarısından dikkatlice ayrılır. Akın içine sarısı hiç karışmayacak. Yumurta akına bir çimdik tuz ilave edilerek mikserler köpürünceye kadar çırpılır. Şeker ilave edilir ve krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır. 8-10 dakika kadar. Sonra tek tek sarılar ilave edilerek çırpmaya devam. sarıların tamamını ekleyip 2-3 dakika çırpılır ve mikser fişten çıkarılır(burası mühim mikser kullanıyoruz tikkkaaatt) spatulayla yavaş yavaş karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Yağlanmış kalıba dökülür ve tepsi ileri geri sallandırılarak hamurun tepsiye yerleşmesi sağlanır. 170 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.
Şurup malzemeleri mikserle çok köpürtmeden karıştırılır. Fırından çıkan kek soğuyunca çatalla muhtelif yerlerinden delikler açılır ve şurup kekle buluşturulur.
Karamel için su ve şeker bi tava veya cezveye konulur. şeker kaynayınca altı kısılır ve kahverengi alıncaya kadar kaynatılır. istenilen rengi alınca hızla karıştırarak krema ilave edilir. 2 dakika daha aynı hızla karıştırılır ve kapatılır. trilecemizin üzerine dökülür ve buzdolabında dinlendirilir....afiyet olsun...