7 Nisan 2014 Pazartesi

Kumkuat Reçeli

başlığı görünce o da neymiş dediğinizi duyar gibiyim. portakalın 90 derecede yıkanıp üzerine kurutmaya atılmış hali diyelim biz buna :) Kumkuat, turuçgillerin en küçüğü, kabuğuyla yenilebilen ve evde yetiştirilebilen tek meyve çeşidi. farklı bir aroması olan kumkuat c vitamini bakımından tabiki çok zenginmiş ve sinir sistemine iyi geliyormuş. internet üzerinden siparişle getirttiğimiz bu minik meyvenin mart ayı itibariyle mevsimi geçmiş bulunmakta. ben tarifini vereyim inş önümüzdeki yıl denersiniz...
önemli not: reçelleri ablam yapıyor! :)



malzemeler:

1 kilo kumkuat
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limon

yapılışı:

kumkuatları lavaboda güzelce yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz.



üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz. kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatıp suyunu süzdürüyoruz. tekrar su ilave edip iki gün sabah akşam suyunu değiştirmek kaydıyla bekletiyoruz. ( sabırsızlık edip acele etmeyin acısı ancak bu şekilde çıkıyor) kaynama esnasında çatlamayan kumkuatların bir yüzüne bıçakla kesik atıyoruz ki şurup meyvelerin içine girebilsin.




iki günün sonunda su ve şekeri bi tencerede koyu kıvamlı oluncaya kadar kaynatıyoruz. kaynayan şurubun içine suyunu süzdürdüğümüz kumkuatları ilave ediyoruz. istediğimiz kıvama gelinceye kadar tekrar kaynatıyor son demlerinde bir limon suyunu ilave etmeyi unutmuyoruz. afiyet olsun

1 yorum: