5 Nisan 2014 Cumartesi

Ceviz Mantolu Kurabiye

Merhaba sevgili takipcilerim...
varsanız tabi! çok fazla etkileşim almadığım için ne kadar takipçim var, tariflerimi ne kadar takip edip uyguluyorlar bilemiyorum. blogcu arkadaşların kendi bloglarında yorum yapmayana yorum yapmama gibi çok şeker özellikleri var. yani ben onların tariflerini takip edeceğim de, onların her postuna "ayyy bu çok harika, süppperrr görünüyor, bayıldım ne kaa marifetlisin" vb mübalağa içeren cümleler kuracağım ki benim bloğun yüzüne bakan olsun :) tabi ne bilsinler Eva lazım olmadan herhangi bloğa girip tarif aramaz, sıkılır böyle şeylerden. hadi baktı hayatta mübalağlı cümleler kuramaz. güzele "güzel" der geçer. ayy şekerim diye başlayan aygın baygın cümleler yok ki kelime dağarcığında. tamamen kendisiyle ilgili yani ;))

iş böyle olunca bildiğim ve en emin olduğum takipçime süpriz yapmaya karar verdim. kura çektim ve ona çıktı :D kavanozda sadece onun adı vardı n'apalım:)) tabi süpriz olduğu için şimdilik burda açıklamıyorum. süpriz ve kim olduğu çok sonraa evamutfakta.blogspot.com.tr da inş. :))

gelelim bu akşam ki tarife: mmmm mis gibi bir kurabiye. instagramda "mutlumuna" diye bi hanımın sayfasından aldım. bu ara pek takılırım oldum. güzel ve pratik tarifleri var. instagram kullananlara tavsiye ederim.



malzemeler:

125 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurtanın sarısı (aklarını cevizi bulamak için kullanıyoruz)
2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
vanilya
aldığı kadar un

üzeri için:

dövülmüş ceviz ve biraz tahin

yapılışı:

oda ısısındaki tereyağı ve diğer tüm malzemeler karıştırılır. kulak memesinden az biraz sert bi hamur elde ediyoruz. ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız kurabiye hamurunu önce yumurta akına sonra cevize bulanır. tepsiye koyduğumuz kurabiyeyi tam ortasından baş parmağımızla hafifce bastırarak çukurlaştırılır. bu çukurlara çay kaşığıyla tahin doldurulur. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. afiyet olsun.


2 yorum:

  1. fotoyu görünce "aman Allahım tahin mi bu" dedim ve tahinmiş, çok iyimiş. Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. bu ara favori kurabiyem, taysiye ederim doktor;)

    YanıtlaSil