17 Aralık 2013 Salı

Kıbrıs Tatlısı

Türkiye gündemi o kadar sıkıcı ki, bi tatlıyla kişisel gündemi mi değiştireyim, ağzımız tatlansın istedim. sürekli aktif bloglardan birinde görmüş merak etmiştim "kıbrıs tatlısını". gerçekten oralı mıdır bilmiyorum ama alternatif bi tatlı denemek isterseniz tavsiye ederim...



malzemeler: 

keki için:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı un
kabartma tozu
vanilya

şerbeti için:

2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

kreması için:

1litre süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti

yapılışı:

öncelikle yumurta ve şekeri mikserle yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz. galeta unu, sıvı yağ, h. cevizi, un, kırılmış ceviz, kabartma tozu ve vanilya ilavesiyle malzemeler karışıncaya kadar çırptığımız tatlı hamurunu yağlanmış dikdörtgen borcama koyup pişiriyoruz. 

şerbeti için; şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. önceden pişirip soğuttuğumuz kekin üzerine ılık şerbeti döküyoruz. (şerbetinde 2 bardak şeker bize çok tatlı geldi, 1.5 bardak şeker, 2 bardak su ilavesiyle daha hafif olur gibi)

kreması için; süt, un, nişasta ve şeker bi tencereye alınır karıştırılarak pişirilir. ılınınca içine toz krem şanti ilave edilip mikserle çırpılır. ve şerbetini daha önce döktüğümüz tatlının üzerine kreması yayılır. buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğimiz tatlımız servise hazırdır. afiyet olsun...